top of page
Ninon

Super smaakvol stoofpotje met stoofvlees

Je hebt nodig:

  • 800 gram sucade en/of runderlappen

  • 800 gram rode kool

  • 400 gram wortel

  • 3 uien

  • 330 ml bokbier

  • flinke scheut rode wijn

  • 1000 ml runderbouillon of runderfond

  • 350 ml tomatensaus

  • zout & peper

  • roomboter

Instructie:

  1. Knip de sucade en/of runderlappen in stukjes van ongeveer 2 à 3 cm bij 2 à 3 cm (optioneel, ik doe dit niet altijd). Breng op smaak met zout & peper.

  2. Bak aan in een goed hete hoge pan (die je later eventueel in de oven kunt zetten) met een flinke dot boter en haal vervolgens even uit de pan.

  3. Fruit de uien (mogen grovere stukken zijn) en voeg vervolgens de gesneden rode kool en wortel toe en laat 10 minuten aanbakken terwijl je af en toe roert. Voeg dan de tomatensaus, bouillon, wijn, bokbier en als laatste het vlees toe.

  4. Dek de pan af met een deksel en zet in de oven voor ongeveer 5 uur op 150 graden of laat 5 uur heel laag simmeren (te hard zorgt voor minder lekker vlees) op het fornuis.

  5. Na 5 uur check je of het vlees mooi uit elkaar valt. Zo niet, laat hem dan iets langer in de oven staan. Breng eventueel op smaak met zout (bij gebruik van runderfond wellicht niet nodig).


Vries wat je teveel hebt in (in een diepvries zakje of bakje).

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page