top of page
Ninon

Pompoenquiche met blauwe kaas

Deze is écht heel lekker! Ik hou niet héél veel van blauwe kaas, maar het zoute bittertje matcht perfect met de pompoen. Dit recept heb ik van iemand gekregen. Ik heb hem iets aangepast naar eigen smaak.


Je hebt nodig:

voor één quiche


  • 7 plakjes bladerdeeg

  • 500 gram pompoen in grove stukken (belangrijk, anders wordt alles te zacht)

  • 2 rode uien in ringen gesneden

  • 1 el honing

  • 4 blaadjes salie (of 1 el gedroogde salie)

  • 4 eieren

  • 150 ml slagroom

  • 150 gram blauwe schimmel kaas, verkruimeld

  • parmezaanse kaas naar smaak (voor bovenop)

  • peper

  • zout


Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden

  • Bedek je ovenschaal of quichevorm met bladerdeeg. Druk de 'naden' goed over elkaar heen, zodat er geen vulling door kan lekken

  • Doe de pompoen, rode ui, salie, peper en zout naar smaak in een ovenschaal en meng met een scheut olijfolie en de honing.

  • Stop 10 minuten in de oven en haal de pompoenstukken eruit nog voordat ze echt zacht zijn

  • Klop eieren, room, peper en zout naar smaak door elkaar

  • Vul je bedekte ovenschaal met het pompoenmengsel en giet het room-eiermengsel eroverheen. Bestrooi met wat parmezaanse kaas als je wilt.

  • Bak de quiche 30 minuten op 180 graden

  • Laat hem iets afkoelen voordat je hem serveert


Eetsmakelijk! :-)




57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page