Je hebt nodig:
1 kilo aardappeltjes met een dun velletje of vastkokende aardappels
1,5 tl zout
2 tl paprikapoeder
4 el olijfolie
2 tenen knoflook
Takje rozemarijn
Instructies:
Kook de aardappels tot ze nét gaar zijn. Dat duurt ongeveer 15 minuten. Giet af en laat ze uitstomen. Zorg dat er echt geen water meer in de pan zit.
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht 180 graden)
Schep de aardappels op een bakplaat bedekt met bakpapier. Druk ze één voor één plat met een glas met een platte onderkant.
Bestrooi met paprikapoeder, geperste knoflook en rozemarijn (heel fijn gesneden).
Sprenkel er royaal olijfolie overheen en breng op smaak met zout en peper.
Bak de aardappels 25 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Tip: ik vries de aardappels in nadat ik ze heb gekookt en platgedrukt (even laten afkoelen voordat je ze invriest). Als ik dan klaar ben om ze af te bakken dan haal ik ze uit de diepvries, laat ik ze een uurtje ontdooien en ga ik verder met stap 4.
Comments