Je hebt nodig:
300 g aardappels
300 g zoete aardappels
300 g rauwe bietjes
100 ml slagroom
100 ml melk
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 theelepel tijm (gedroogd of vers)
1 theelepel rozemarijn (fijngehakt)
80 g Parmezaanse kaas (geraspt)
Olijfolie
Peper en zout naar smaak
Instructies:
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Groenten snijden. Gebruik, als je dat hebt, een mandoline om de aardappels, zoete aardappels en bietjes in zeer dunne plakjes (ongeveer 2-3 mm) te snijden. Doe anders gewoon je best met een mes en verleng de baktijd was, kan ook :-) Zorg dat de plakjes gelijkmatig zijn voor een mooie garing.
Meng in een kom de slagroom, melk, knoflook, tijm, rozemarijn, een snufje zout en peper. Roer goed door.
Ik vind het leuk om rijen van aardappels, zoete aardappels en bieten in mijn ovenschaal te maken, maar wees creatief! Leg je aardappels, bieten en zoete aardappels met wat overlap in de schaal. Om en om, in een rond patroon, het kan allemaal.
Giet het roommengsel over de groenten als je klaar bent en strooi er een beetje Parmezaanse kaas over.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 40 minuten.
Verwijder de folie en bak nog eens 15-20 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de groenten gaar zijn. Controleer met een mes of de (met name bietjes en aardappels) zacht zijn.
Laat de schotel 5-10 minuten rusten voordat je hem serveert.
Eet smakelijk! Deze ovenschotel is heerlijk als hoofdgerecht of als bijgerecht.
Comments